Vegán finomságok

Húsmentes, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes...

Gombával töltött padlizsán tésztasalátával (vegán recept)

2017. augusztus 28. 16:27 - vegán finomságok

A receptet 2 főre készítettem el. Íme:

Hozzávalók a töltött padlizsánhoz:

- 2 nagyobb vagy 3 kisebb,egész padlizsán

- 250gr gomba (ízlés szerint többféle lehet)

- 1 db paradicsom

- 1 db zöld paprika

- 1 fej hagyma

- kókuszolaj

- só, bors, fűszerek

Hozzávalók a tésztasalátához: 

- 150gr durum tészta

- pár szem olívabogyó

- 1 db paradicsom

- 4-5 db koktélparadicsom

- 1 db paprika

- 1 kis fej lilahagyma

- pár darab dió

- 3-4 szem datolya

- kevés olívaolaj

Elkészítése:

A padlizsánokat hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a belsejét, és elősütjük 10 percig egy kókuszolajjal kikent tepsiben. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Félrehúzzuk a tűzről, jöhet a fűszerezés, só, pirospaprika, bors, petrezselyem. Hozzá adjuk az apróra vágott gombát, a padlizsán belsejét, paradicsomot és a paprikát, felöntjük pici vízzel, és visszatesszük a tűzre főni kb. fél órára. Ha a töltelék már megfőtt, és az összes víz elpárolgott, megtöltjük vele a padlizsánokat, és visszatesszük még tíz percre a sütőbe.

Közben a durumtésztát kifőzzük, leszűrjük, és a saláta összes többi hozzávalóját, amiket előzőleg összevágtunk, hozzáadjuk. Meglocsoljuk olíva olajjal, és a padlizsán mellé tálaljuk.

Nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora recept. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://veganfinomsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3112784490
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása