A receptet 2 főre készítettem el. Íme:
Hozzávalók a töltött padlizsánhoz:
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb,egész padlizsán
- 250gr gomba (ízlés szerint többféle lehet)
- 1 db paradicsom
- 1 db zöld paprika
- 1 fej hagyma
- kókuszolaj
- só, bors, fűszerek
Hozzávalók a tésztasalátához:
- 150gr durum tészta
- pár szem olívabogyó
- 1 db paradicsom
- 4-5 db koktélparadicsom
- 1 db paprika
- 1 kis fej lilahagyma
- pár darab dió
- 3-4 szem datolya
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A padlizsánokat hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a belsejét, és elősütjük 10 percig egy kókuszolajjal kikent tepsiben. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Félrehúzzuk a tűzről, jöhet a fűszerezés, só, pirospaprika, bors, petrezselyem. Hozzá adjuk az apróra vágott gombát, a padlizsán belsejét, paradicsomot és a paprikát, felöntjük pici vízzel, és visszatesszük a tűzre főni kb. fél órára. Ha a töltelék már megfőtt, és az összes víz elpárolgott, megtöltjük vele a padlizsánokat, és visszatesszük még tíz percre a sütőbe.
Közben a durumtésztát kifőzzük, leszűrjük, és a saláta összes többi hozzávalóját, amiket előzőleg összevágtunk, hozzáadjuk. Meglocsoljuk olíva olajjal, és a padlizsán mellé tálaljuk.
Nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora recept.